SV Lycurgus / Nieuws / Start Training Alfa Jongste jeugd

Lycurgus pupillentraining i.s.m. het Alfa-college Sport en Bewegen!

Beste Lycurgianen,

Mijn naam is Roy Wester. Onder andere met Lycurgus verbonden, doordat mijn zoon hier ook voetbalt. Dit seizoen ben ik weer als docent van het Alfa-college en de KNVB, waar ik aan de studenten van Sport en Bewegen de KNVB-opleidingen Pupillentrainer en -scheidsrechter geef.

Sinds 17 jaar ben ik werkzaam bij het Alfa-college Sport en Bewegen. Reeds 15 jaar daarvan begeleid ik als KNVB-docent het keuzedeel voetbal voor onze trainers (in opleiding). Dit heb ik de afgelopen jaren afwisselend gedaan bij GVAV en Lycurgus in Groningen en bij ACV in Assen. Komend seizoen zal ik dit op dinsdag bij ACV doen en op woensdag bij Lycurgus. Ik vind het een mooie uitdaging om zowel beginnend trainers op te leiden en mede daardoor een positieve bijdrage te leveren aan het voetbalplezier en de voetbalontwikkeling van jonge voetballertjes.

Om de cursus voor de trainers (in opleiding) betekenisvol te maken zijn er sinds enige jaren samenwerkingsverbanden ontstaan met GVAV, ACV, Be Quick, Lycurgus en komend seizoen ook Coendersborg. Door deze organisatie kan Sport en Bewegen met de trainers (in opleiding) training geven aan pupillen en zodoende een hybride leeromgeving bieden, waarin praktijk en theorie elkaar verbinden en zinvol afwisselen. Een win-win-situatie dient het gevolg te zijn. Een vrijwilligersorganisatie die trainers heeft voor de jongere teams en cursisten die kunnen leren in de context met voetballende kinderen. We streven vanuit de cursus, de KNVB en Sport en Bewegen leerdoelen na voor de trainers en proberen dit zoveel mogelijk te combineren met de trainings- en opleidingsvisie, zoals Lycurgus deze voorstaat.

Uitdrukkelijk wil ik aangeven dat de trainers (in opleiding) doorgaans nog jong en onervaren zijn. Zij zitten aan het begin van hun leerproces en hebben tijd nodig om steeds een stukje beter training te geven. Geef ze tijd en ruimte om te ontwikkelen. Net zoals we kinderen tijd en ruimte moeten bieden om zich (als voetballer) te ontwikkelen. Mochten er structureel opvallende zaken zijn (+ en -) dan hoor ik dat graag, zodat we daarvan kunnen leren.

Op woensdag 13 september start om 15:30 uur de 1e training van het seizoen. Graag de 1e keer 10 minuten voor tijd verzamelen bij parkeerplaats. Doordat het voortgezet onderwijs tot de herfstvakantie hun gymlessen op de kunstgrasvelden hebben, zijn de trainingen voorlopig op de grasvelden bij de parkeerplaats.

Hopend op een leuk en leerzaam seizoen!

 

Met sportieve groet,


Mede namens de TJC,

 

Roy Wester, Alfa-college, Sport en Bewegen.