SV Lycurgus / Nieuws / Train(st)er dames 3 gezocht

Train(st)er dames 3 gezocht

S.V. Lycurgus is aankomend seizoen (’22-’23) op zoek naar één (of twee) enthousiaste en communicatief sterke train(st)er voor de dames 3! Ervaring in het trainersvak of eventueel een opleiding is niet vereist.

Onze vereniging heeft sinds jaar en dag een sterke en gezellige damesafdeling, maar heeft zoals iedere vereniging te maken met wisselende generaties. Dat zie je ook bij Lycurgus!
Dames 3 is een divers team, bestaande uit een mix van ‘oude’ garde, doorstromende meiden en nieuwe leden. Een relatief jonge groep dus die gedreven is en passie heeft voor de sport. Sommigen zullen de ambitie hebben om door te stromen, anderen zijn content met waar ze nu zijn. Er zal dus niet alleen verschil zijn in leeftijd, maar ook in voetbalniveau. Maar bij allen staat voetbalplezier voorop!!

Omdat we als damesafdeling in een periode van investeren en bouwen zitten en de stijgende lijn weer op te pakken, sta je als trainer voor een uitdagende taak. Zo hebben we onder andere besloten de samenwerking tussen de drie damesteams in stand te houden. Dit om het jonge talent de mogelijkheid te geven om (door) te groeien en de stap naar deze elftallen kleiner te maken. Dus ook al word je trainer van een 5e klasse team, jouw taak is niet minder belangrijk!

Je kunt daarbij ook rekenen op ondersteuning binnen de club waar veel technische voetbalervaring is en waar ook nog de nodige sparringpartners beschikbaar zijn. En niet onbelangrijk: om het plezier op het veld en daarbuiten te waarborgen.

We zoeken een train(st)er die:

·       De uitdaging ziet in de verwachting die we hierboven hebben geschetst;

·       Met zijn/haar enthousiasme voor het voetbal de betrokkenheid van het team kan voeden en versterken;

·       Gezien het diverse niveau van de groep, de trainingen zo weet vorm te geven dat het uitdagend en motiverend is voor alle meiden/dames;

·       Communicatief sterk is en zijn/haar gedachten over voetbal weet over te brengen op de groep maar ook;

·       zijn/haar keuzes en beslissingen uit weet te leggen aan de groep
(dit is vooral voor de jonge meiden belangrijk om (voetbal)situaties beter te begrijpen, om daar in het vervolg beter op in te kunnen spelen maar ook om te begrijpen waarom bepaalde keuzes gemaakt worden).

·       Minimaal 1x per week (maandag- en/of donderdagavond) wedstrijdgerichte trainingen kan geven;

·       Op zaterdag het team coacht;

·       Met heldere en begrijpelijke aanwijzingen een wedstrijdverloop of trainingsverloop kan bijsturen;

·       Deel uitmaakt van een bredere technische staf, zijn/haar verantwoordelijkheid neemt binnen de vereniging en hierbinnen kan samenwerken en communiceren;

·       De intentie heeft om een jaartje te blijven 😊

Wat wij bieden:

·       Een nieuw samengesteld, divers en gedreven team op 5e klasse niveau;

·       Een nader te bepalen vrijwilligersvergoeding (afhankelijk van de kwaliteiten die je als train(st)er meebrengt);

·       Mogelijkheden tot het behalen van een opleiding;

·       Financiële doorgroeimogelijkheden;

·       Naast het voetballen is er ook een gezellige derde helft en regelmatig activiteiten, zowel met het eigen team als met de hele damesafdeling;

·       Een damesafdeling met een sterke basis en historie met 3 elftallen, drie 7x7 teams, een MO17 en een MO15 team;

·       Goede trainingsmaterialen en faciliteiten.