Geplaatst op 27 mei 2020

Trainer dames 2 gezocht

SV Lycurgus is met ingang van het seizoen 2020-2021 op zoek naar een enthousiaste trainer of trainster voor dames 2 die de toekomstige voetbalgeneratie vorm wil geven!

Onze gezellige vereniging heeft sinds jaar en dag een sterke en gezellige damesafdeling. Maar zoals iedere vereniging te maken heeft met wisselende generaties zie je dat momenteel ook bij Lycurgus. Een grotere groep ouder wordende dames zijn de afgelopen jaren gestopt of meer recreatief gaan voetballen en de top is smaller geworden.

Om dan ook de damesafdeling van nieuw elan te voorzien hebben we besloten om een gemengde groep bestaande uit talentvolle meiden die de overstap maken naar het seniorenvoetbal en een aantal ervaren damesspeelsters neer te zetten als een semi-selectie team (uitkomend in de derde klasse) dat zich in de komende jaren weer kan gaan ontwikkelen tot een volwaardig tweede selectieteam, met daarachter dan weer een sterk recreatief team. Om dit nieuwe team en de genoemde ambitie in te vullen zijn we op zoek naar een trainer die deze klus als een uitdaging ziet.

Omdat er sprake is van een semi-selectie team sta je als trainer voor de uitdagende taak om de balans te bewaken tussen het selectieproces en je eigen identiteit als team waarin niet iedereen de ambitie zal hebben om als selectie benaderd te worden. Je bent dus niet alleen sparringpartner van de selectietrainers, maar je bent ook actief betrokken bij het bouwen aan de de damesafdeling. Je kunt daarbij ook rekenen op ondersteuning van binnen de club waar veel technische voetbalervaring is en waar ook nog de nodige sparringpartners beschikbaar zijn om als dames begeleidingsteam de ambitie waar te maken. En niet onbelangrijk: om het plezier op het veld en daarbuiten te waarborgen.

We zoeken een trainer/trainster die:

• Enthousiast wordt van de verwachting die we hierboven hebben geschetst;
  • Met zijn/haar enthousiasme voor het voetbal de betrokkenheid bij het team kan voeden en versterken;
  • De flexibiliteit heeft om training en wedstrijd te kunnen aanpassen bij de diversiteit van de groep;
  • Twee keer per week (maandag en woensdag) wedstrijdgerichte trainingen kan geven;
  • Op zaterdag het team coacht aan de hand van een plan zoals dat in en rond de trainingen is uitgedacht en overgebracht;
  • Met heldere en begrijpelijke aanwijzingen een wedstrijdverloop of trainingsverloop kan bijsturen;
  • Communicatief vaardig is en zijn/haar beslissingen en keuzes goed kan uit te leggen binnen de groep;
  • Deel uitmaakt van een bredere technische staf, zijn/haar verantwoordelijkheid neemt binnen de vereniging en hierbinnen kan samenwerken en communiceren;

Aantoonbare ervaring in het trainersvak met eventueel een opleiding (UEFA C of  TC3 diploma), dan wel de bereidheid deze te halen is een pré.

Wat wij bieden:

• Een nieuw samengesteld en ambitieus team waar je je zelf helemaal in kwijt kunt op derde klasse niveau;
  • Een damesafdeling met een sterke basis en historie met 3 elftallen uitkomend in de 2e, 3e en 5e klasse, drie 7x7 teams, een MO17 en een MO15 team;
  • Goede trainingsmaterialen en faciliteiten;
  • Een TC3-opleidingsplek en een nader overeen te komen onkostenvergoeding;
  • Naast het voetballen ook een gezellige derde helft met regelmatig activiteiten, zowel met het eigen team als met de hele damesafdeling.

Enthousiast? Neem voor meer informatie contact op met Marleen Venhuizen (+31648926178) of stuur gelijk een beknopt cv en motivatie naar dames@svlycurgus.nl