Geplaatst op 29 september 2020

Aanpassingen ivm Corona

Beste leden,

Helaas zijn er nieuwe regels afgekondigt, dit leidt tot aanpassing van de onderstaande regels.

Bedenk hierbij heel goed dat de regels niet pas gelden als het bestuur of anderen je aanspreken op het naleven van de regels. Laten we het voor iedereen een beetje leuk houden en neem zelf je verantwoordelijkheid!!!

Rond Lycurgus gelden de onderstaande regels.

VOOR IEDEREEN (1)

Allereerst de basisregels Corona:

• Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het snuiten van je neus en gooi deze daarna in de prullenbak.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij (corona)klachten als verkoudheid, benauwdheid, verhoging of koorts.
  • Bij klachten, laat je testen door de GGD, 0800-1202

VOOR IEDEREEN (2)

Coronaregels Sportpark:

• Als je, als begeleider van een (jeugd)team, Sportpark West End bezoeken en je bent 18 of ouder, verwachten we dat je de Corona-app activeert.
  • De spelers, leiders en trainers, registreren zich via het digitale wedstrijdformulier.
  • Toeschouwers (bij wedstrijden en trainingen): Zijn helaas niet langer welkom.
  • Quarantaine: Ben jij of iemand anders in jouw huishouden in aanraking geweest met iemand die (verdacht wordt) van een besmetting? Dan vragen we je om dit te melden bij de coordinator en 10 dagen in quarantaine te gaan (dus niet bij Lycurgus te komen en geen wedstrijden te spelen, tot de bevestiging van negatief er is).

Als je de volgende vijf vragen met 'nee' hebt beantwoord, dan voldoe je aan de gezondheidscheck:

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuis isolatie omdat je direct contact hebt gehad met 5 iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

FAQ van de rijksoverheid.

VOOR IEDEREEN DIE GEBRUIK MAAKT VAN DE TOILETTEN OF BESTUURSKAMER OP ZATERDAG

• De kantine is gesloten
  • Omtrent het gebruik van de toiletten of bestuurskamer volg de aangegeven routes.

VOOR SPELERS, SPELLEIDING EN BEGELEIDERS: WEDSTRIJDEN

NA JE WEDSTRIJD GA JE NAAR HUIS

• Jeugd (tot 18 jaar)
    • Zorg dat het wedstrijdformulier goed is ingevuld (vormt ook registratie) In de kleedkamer is er minimaal en maximaal 1 volwassen begeleider per team
      • Bij kinderen tussen de 13 en 18 wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen kinderen en volwassene.
    • Kleed en douche zo veel mogelijk thuis.
    • Iedere speler krijgt een vast nummer en bijbehorend tenue (dit doet de teamleiding, trainer en leider samen), zo kan op de training voor de wedstrijd al ieder zijn tenue krijgen voor zaterdag.
    • Neem je tas mee naar het veld (zo maken we ruimte in de kleedkamer)
    • Neem je eigen bidon mee
    • Ranja in de rust kan worden opgehaald bij de kantine achterdeur bij kleedkamer 6 (van Lycurgus)
  • Senioren (18+)
    • Zorg dat het wedstrijdformulier goed is ingevuld (vormt ook registratie)
    • In de kleedkamer zijn maximaal 6 personen tegelijk toegestaan In de kleedkamer wordt 1,5 meter afstand gehouden
    • Kleed en douche zo veel mogelijk thuis.
    • Neem je tas mee naar het veld (zo maken we ruimte in de kleedkamer)
    • Voor en na de wedstrijd hou je 1,5 meter afstand
    • Gebruikerswissel, na de wedstrijd verzamelen bij de dug-out, zodat nieuwe teams het veld op kunnen, waarna met behoud van afstand de uitgespeelde teams het veld af kunnen.
    • Neem je eigen bidon mee.
    • Thee in de rust kan worden opgehaald bij de kantine achterdeur bij kleedkamer 6 (van Lycurgus)
  • Bij uitwedstrijden:
    • in de auto wordt geadviseerd een mondkapje te gebruiken.
    • Informeer jezelf van te voren over de regels bij de gastvereniging

VOOR SPELERS EN TRAINERS: TRAININGEN

• Kantine: GESLOTEN
  • Vul de registratielijst in (datum, naam en telefoonnummer)
  • Jeugd (tot 18 jaar):  Kleed en douche thuis.
  • Senioren (18+):
    • In de kleedkamer zijn maximaal 6 personen tegelijk toegestaan
    • In de kleedkamer wordt 1,5 meter afstand gehouden
    • Kleed en douche zoveel mogelijk thuis.
    • Voor en na de training 1,5 meter afstand houden.

Wanneer je je niet aan de regels houdt zal het voetbalseizoen niet lang duren, dus doe je best om jezelf en iedereen om je heen zo lang mogelijk te laten voetballen!!!

Het bestuur en vrijwilligers van SV Lycurgus

PS: Er zijn al te weinig vrijwilligers, dus respecteer de maatregelen zodat de mensen die het jou (en/of je kind) mogelijk maken om te voetballen niet weg blijven door je niets van de regels aan te trekken!!!