Lycurgus JO19-2 door in de beker via Haren JO19-1

Zaterdag 31 maart stond Lycurgus JO19-2 tegenover Haren JO19-1 in de beker. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Lycurgus, dus er waren ook veel supporters aanwezig. Haren was naar verwachting de betere ploeg, vanwege de resultaten die zij hadden geboekt eerder dit seizoen. Lycurgus JO19-2 vervulde dus de rol van underdog.

De aanvang van de wedstrijd was om 10:30. De wedstijd begon met Floris in de goal; Sander, Jan Franse en Brian in de verdediging; Bonne, Dax, Tom en David op het middenveld; Cheikh stond achter de twee spitsen, Wessel en Merlijn. Casper, Danny, Melvin en Justin begonnen op de bank.

Lycurgus begon scherp aan de wedstijd door vroeg in de wedstrijd georganiseerd te voetballen en goed druk te zetten. Haren had echter het balbezit. Lycurgus maakte het de voetballers uit Haren echter knap lastig om goed te kunnen combineren in de beginfase. Aan beide kanten werden echter nog geen scoringskansen gecreëerd.

Naar mate de wedstrijd vorderde begon het voetbal onverzorgder te worden en ging de kwaliteit van het voetbal ligt achteruit. Het spel van de bal rond spelen om zo naar voren te voetballen had plaats gemaakt voor de lange bal van achter naar voren met grotere ruimtes tussen de aanvallers en verdedigers. Er hadden inmiddels ook al een paar wissels plaatsgevonden, maar nog steeds werden er geen grote kansen gecreëerd. Wel waren er hier en daar een paar afstandsschoten waaraan de keepers aan beide kanten geen slapeloze nachten overhielden. De scheidsrechter blies op zijn fluit voor het rustsignaal om de eerste helft te beëindigen met de ruststand van 0 tegen 0.

De tweede helft was vele malen spannender dan de eerste helft. Na een minuut of tien loste lycurgus zijn eerste echt gevaarlijke schot op doel welke gepakt werd door de keeper van Haren. Een paar minuten later kreeg een speler van Haren een gele kaart. Dit kon wel eens perspectief gaan bieden aan Lycurgus. Er volgde een situatie dat een van de spelers van lycurgus na een dieptepas op een aparte manier van de bal werd gezet door de keeper van Haren in het zestienmetergebied. Deze situatie leverde slechts een corner op voor Lycurgus in plaats van een penalty. Na de corner werd de keeper van Haren nog getest met een hart schot, maar de score bleef 0-0. De spanning begon nu echt wat in de wedstrijd te komen, wat resulteerde in kansen over en weer.

De wedstrijd vorderde en Haren kwam beter in de wedstrijd. Haren kreeg een vrije trap op een meter of 20 van de goal. De bal werd over de muur geschoten en vloog hard en laag in de korte hoek. De keeper van JO19-2, welke later in de wedstrijd en heldenrol zou gaan vervullen, wist de bal op het nippertje uit de goal te houden. Daarna volgde er een situatie waarbij er door de spelers van Haren in het strafschopgebied appel voor hands gemaakt werd. Opnieuw besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen.

Het einde van de wedstrijd naderde en de bal was op beide helften regelmatig te bekennen. Enkele aanvallen werden gecreëerd, maar de score wilde maar niet veranderden. De technische staf en supporters aan de kant hielden het niet meer van spanning. Binnen de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord wat een eindstand van 0-0 betekende.

Na een korte pauze volgde een strafschoppenserie waarbij Haren de eer had om te mogen beginnen. De eerste bal van Haren ging erin. Ook Bonne van Lycurgus benutte zijn eerste strafschop. De tweede en de derde strafschop van Haren werden door de held van Lycurgus JO19-2, Floris, gestopt. De tweede strafschop van Lycurgus werd helaas rechts naast het doel geschoten. De derde strafschop van Lycurgus bij een stand van 1-1 werd koeltjes benut door Merlijn, wat Lycurgus een voorsprong opleverde. Toch bleef de spanning onverminderd hoog. Na de penalty van Merlijn benutte ook Haren weer een penalty wat de stand op 2-2 bracht. De derde strafschop van Lycurgus kon wederom helaas niet het net vinden wat zorgde voor nagelbijtende supporters langs de zijlijn.

Nu was het de beurt aan Haren JO19-1 om hun laatste strafschop te nemen. De penalty werd door een in topvorm verkerende Floris weer gepakt! Nu kon Lycurgus de winst pakken door de laatste strafschop te benutten. Na enige discussie of de bal wel echt op de penaltystip lag, schoot Melvin deze penalty binnen en renden de spelers en de technische staf van Lycurgus JO19-2 naar de goal om met Melvin en Floris de overwinning te vieren. JO19-2 bereikt door deze overwinning een van de 16e finales van de beker die later dit seizoen wordt gespeeld tegen een tot zover onbekende club. Het bereiken van de 16e finales is een primeur voor een jeugdelftal van SV Lycurgus wat de blijdschap onder de spelers, supporters en de technische staf natuurlijk nog groter maakte.