Lycurgus JO19-1 wint ruim in een nat stadspark.

Op deze natte en donkere zaterdag moest Lycurgus JO19-1 om 17:00 aantreden tegen Velocitas JO19-2 in het stadspark, die hun 2 voorgaande wedstrijden gelijk hadden gespeeld. Op een kunstgrasveld dat echt zwart zag van de veelbesproken granulaatkorrels gaf het voor de trainer/coach, die net 2 weken in het zonnige Kos had doorgebracht, niet gelijk het gevoel dat het deze middag een vrolijke boel zou gaan worden.

Om 17:05 gaf de uitstekend leidende clubscheidsrechter het sein van beginnen, het eerste kwartier ging gelijk op met wel wat meer bal bezit voor Lycurgus maar de 2 spitsen van Velo waren redelijk gevaarlijk en hield de verdediging van het in een 1:4:3:3 gestarte formatie flink bezig. Lycurgus schakelde om naar 1:3:4:3 en kreeg steeds meer vat op het spel. Wat wel opviel waren de problemen die de spelers hadden met de bal op het “rubberen” veld, deze stuiterde of rolde wat vreemd en hierdoor verloor men de controle nog wel eens over de bal. Na een minuut of 20 kreeg Lycurgus een strafschop na een duwfout op Jihaad Turky en hij was ook degene die de strafschop wist te benutten 0-1.
Kort hierna wist Dennis Kampman, na een door hem zelf opgezette aanval, de bal van zo’n 25 meter strak onderkant lat in de goal te poeieren 0-2. Lang kon Lycurgus hier niet van genieten want uit een vrije bal aan de zijkant van het veld wist een Velo speler deze knap in de lange hoek te koppen. 1-2. Hierna was Lycurgus het even kwijt en door zwakke ballen wist het Velo sterker te maken maar gelukkig konden deze er niet van profiteren. Het was juist Lycurgus dat na een prima combinatie op het middenveld en met een mooie steekbal Tom van Petersen aan de zijkant van de 16 meter gebied vrij wist te spelen en hij plaatste de bal prima langs de keeper in de verre hoek 1-3. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft begon Lycurgus wat aarzelend omdat de tegenstander nu met 3 spitsen ging spelen en we hierdoor weer even moesten schuiven maar dit pakten ze perfect op en nadat Justin ter Harkel er na zo’n 60 minuten de bal in een wat onoverzichtelijke situatie toch van dichtbij over de lijn wist te schieten was de wedstrijd wel gespeeld 1-4. De tegenstander gaf nog meer ruimte weg en schakelde ook niet echt meer om waardoor de middenvelders van Lycurgus de bal steeds makkelijker konden rondspelen. De 1-5 kwam van de voet van Sander Wapsenkamp door de bal uit een corner bij de 2e paal er in 1x in te schieten en de 1-6 was een prima spitsengoal door Jihaad Turky die een strakke voorzet van de linkerkant mooi bij de eerste paal binnen tikte.

Uiteindelijk werd het toch nog een vrolijke boel op deze donkere natte oktober zaterdag.