Lycurgus dames 1 verliest in Winsum

Afgelopen zaterdag werd de tweede competitie ronde gespeeld in de tweede klasse. Lycurgus dames 1 had haar eerste uitwedstrijd van de competitie op het programma. Er mocht worden afgereisd naar tegenstander vv Winsum. Een mooie affiche, want beide clubs hadden de eerste competitie ronde afgesloten met een overwinning. Het beloofde een wedstrijd waarin beide ploegen graag willen voetballen. Het is gebleken dat vv Winsum een tegenstander is waar Lycurgus in het voorgaande seizoen veel moeite mee had en geen punten tegen heeft gepakt. Lycurgus was gebrand om dit keer de punten wel mee te nemen.

Het was duidelijk dat Winsum met dezelfde instelling de wedstrijd in ging. Lycurgus kwam in de beginfase onder druk te staan. Er werd door Winsum hoog druk gezet en werd zelfs gevaarlijk door misverstanden vanaf de kant van Lycurgus. Foutieve aannames en passes brachten de snelle voorhoede van Winsum oog in oog met Jamie, maar doeltreffend was Winsum niet in de eerste helft. Lycurgus kwam moeizaam door het blok van Winsum en werd ook niet echt gevaarlijk in de eerste helft. Ruststand 0-0.

In de tweede helft probeerde Lycurgus meer te voetballen. Meer druk vooruit en de bal verplaatsen was besproken in de rust. Hierdoor werd er meer gevoetbald op de helft van de tegenstander, maar veel aanvallen liepen toch weer spaak en de 16 meter werd moeizaam bereikt. Een uitbraak van Winsum volgde. Ruimte voor de voorhoede van Winsum aan hun linkerzijde bracht ze dichterbij het doel van Lycurgus. Te dichtbij en er kon worden geschoten op Jamie.  De vlag van de grensrechter ging omhoog, maar de scheidsrechter had het eindoordeel en besloot een doelpunt toe te kennen. 1-0 achter maar er was nog genoeg speeltijd om dit recht te zetten.  Er werd meer strijd geleverd en er werd meer gevoetbald op de helft van Winsum. Er kwam meer dreiging voor het doel van Winsum. Een doelpunt leverde het echter niet op. De 2-0 van Winsum werd ingeluid met een blessure vanuit de kant van Winsum. Een speelster bleef liggen op de grond en greep naar het hoofd. Veel speelsters waren in de overtuiging dat de scheidsrechter zou affluiten, maar dit werd niet gedaan en de voorhoede van Winsum had een bijna vrije doortocht naar het doel van Lycurgus. Na de 2-0 heeft Lycurgus nog gestreden voor wat het waard was. Een bal op de paal van Els en een aantal doelpogingen, maar het mocht niet meer baten. Eindstand 2-0.

Door deze uitslag komt Lycurgus op een zesde plaats met drie punten uit twee wedstrijden, maar het seizoen is nog lang. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de dames van SJO Bergum BCV. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur. Kom allen!