Interview David Schut: oud-lycurgus nu FC Groningen O-12!

Middels het Amateurconvenant werkt FC Groningen samen met amateurverenigingen in Noord-Nederland. Deze samenwerking is gericht op de gezamenlijke voetbalbeleving en om het voetbalniveau in Noord-Nederland te verbeteren. Wezenlijk onderdeel van het Amateurconvenant is de Regionale Voetbal Opleiding. Afgelopen jaar is een een aantal spelers van Lycurgus opgenomen in onze jeugdopleiding . Waaronder David Schut. Een kort interview!

Naam: David Schut
Team: FC Groningen O12
Favoriete positie: Centrale middenvelder
Vorige club(s): GVAV Rapiditas en S.V. Lycurgus
Locatie Regionale Voetbalschool: Roden

Hoe ben je bij de opleiding van FC Groningen terecht gekomen?

Ik ben begonnen met voetbal bij de club S.V. Lycurgus. Daar ben ik als tweedejaars F gescout en daarom mocht ik naar de regionale voetbalschool in Roden. Toen stapte ik over naar GVAV Rapiditas en vanuit daar kwam ik bij O12.

Wat is je grappigste voetbalmoment?

Een keer in een wedstrijd was ik aan de bal en wilde ik een mannetje passeren. Alleen de bal werd afgepakt en ik deed net een Zidane, dit dus zonder bal. Dus eigenlijk deed ik gewoon een huppeltje ofzo. En dat zag er heel raar uit.

Heb je iets wat je altijd doet voorafgaand een voetbalwedstrijd?

Ik krijg altijd in de ochtend een gezonde smoothie. Dan pak ik mijn voetbaltas in. Daarna ga ik nog even op mijn telefoon om inspirerende filmpjes te kijken over voetbal.

Welke speler van de selectie van FC Groningen is jouw voorbeeld?

Ritsu Doan, omdat hij net als ik ook niet de grootste is. Ook lijkt zijn speelstijl veel op die van mij en hij staat ook op dezelfde positie als ik. Daarom kan ik veel van hem leren.

Wat is jouw ultieme voetbaldroom?

Dat ik de Champions Leaguefinale voor Barcelona speel en in de laatste minuut de winnende goal scoor en dat ik daardoor op het FIFA-gala de Puskás award win voor de mooiste goal en de Ballon d’Or win voor de beste speler.

Wat moeten mensen echt van jou weten?

Mensen die mij voor de eerste keer zien en mij net kennen, beschrijven mij vaak als een verlegen jongen die niets zegt. Maar als je mij langer kent ben ik wel vaak druk.

Als je een superkracht kon kiezen, welke kies je dan en hoe ga je het gebruiken?

Super snel zijn net zoals een karakter van ‘the Flash.’ Dan kan ik iedereen bij voetbal uitdollen en dan kan ik super veel scoren. Ook kan ik dan mensen gaan redden.

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach en waarover?

Op school kregen wij informatie over middelbare scholen. We gingen drama doen en wij moesten stil staan en anderen moesten de klas aan het lachen krijgen. Dit was echt hilarisch.

Als je 1 dag mocht kiezen wat je wilde doen en alles zou mogen, wat kies je dan om te doen?

Dan zou ik heel veel geld aan mijzelf, mijn vader en aan mijn moeder geven en een Tesla X model kopen. Daarmee rijd ik dan naar Parijs en dan Neymar ontmoeten en het stadion bekijken.