Gratis KNVB scheidsrechterscursus voor dames!

Op zaterdag 10 februari vond de kick-off plaats van de campagne #ZIJFLUITTOP. Deze campagne is een initiatief van NOCNSF en is een samenwerking tussen zeven sportbonden.

De campagne is bedoeld om vrouwen op verenigingsniveau te laten zien en ervaren dat fluiten boeiend, uitdagend, leerzaam en interessant is. Dit filmpje is voorafgaand van de campagne gemaakt: https://youtu.be/5TYK9D9eD-8 KNVB scheidsrechters Shona Shukrula, Franca Overtoom en Lizzy van der Helm werkten hieraan mee.

De KNVB omarmt deze campagne en zet zich op verschillende manieren in om meer vrouwen te betrekken bij de arbitrage. We willen onder andere door verschillende filmpjes en artikelen op internet huidige vrouwelijke scheidsrechters in de spotlights zetten.

Bijvoorbeeld scheidsrechter Lizzy van der Helm. Zij floot slechts vier jaar geleden haar eerste wedstrijd en is heel snel doorgestroomd naar de top. Nu fluit zij al de eredivisie vrouwen en de 3e klasse van de mannen. Houd social media in de gaten, er wordt nog een gaaf filmpje over haar gepubliceerd!

Om meiden en vrouwen enthousiast te maken voor het scheidsrechtersvak gaan we een aantal opleidingen verenigingsscheidsrechter organiseren speciaal voor meiden en vrouwen. (Dit hebben we al twee keer eerder gedaan in Meppel en Bedum/Delfzijl!).

Een van deze gratis opleidingen willen we graag in de omgeving van Heerenveen organiseren. Aan u, jou de vraag om deze mail binnen de club te verspreiden onder de meiden/vrouwen teams en andere eventueel geïnteresseerden.

Zou het niet gaaf zijn dat er bij elke club ook vrouwelijke scheidsrechters op de velden schitteren? Informatie over de opleiding verenigingsscheidsrechter kun je vinden op: https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter

  1. Inspirerend filmpje over scheidsrechter Shona Shukrula: https://www.youtube.com/watch?v=km8KQEgkd9o

Enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven? Dat kan! Via deze link: https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=12295475