Dames 1 doet goede zaken

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Lycurgus-MSC op het programma. Een zeer belangrijk duel voor beide teams, omdat beide nog vechten om nacompetitie te ontlopen.

Lycurgus was de gehele wedstrijd het betere team en nam vanaf minuut 1 het heft in handen.

Aanvoerder Rian Bous was ziek en haar plek werd ingenomen door Monique Engelage die dit erg goed deed.

Laatste vrouw Annet van der Velde, die er vorige week niet bij kon zijn vanwege familieomstandigheden, bracht de rust terug achterin, waardoor de organisatie in de verdediging, in tegenstelling tot vorige week, weer stond.
Voorin gaat het met de driehoek Berteke Juffer, Marielle Groen en Marleen Venhuizen ook steeds beter draaien. Ze vinden elkaar gemakkelijk en door de voortdurende positiewisselingen tussen hun drieën, werd de verdediging van MSC compleet uit elkaar gespeeld.

Ook Nadia Stefanova stond als verdedigende middenvelder weer goed te spelen. Ze dichtte nagenoeg ieder gaatje en zette veel druk naar voren.

De backs Mariel Miedema en Anneroos Wieringa werden nauwelijks gepasseerd en de halfspeelsters Tineke Poelstra en Leonie van der Velde konden keer op keer via de flanken gevaarlijk worden. Keepster Chris van det Schaaf keepte daarnaast een degelijke partij.
Maar de dag was voor spits Marleen Venhuizen die met een loepzuivere hattrick eindelijk haar naam als topscorer waarmaakte.
Eerst was ze er als de kippen bij toen ze een schot van Berteke Juffer binnenschoot. Daarna stond ze twee keer op de goede plek op twee op maat gegeven voorzetten van Leonie van der Velde. Binnen 20 minuten was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Lycurgus kreeg hierna nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. MSC kwam na een snelle counter op 3-1, maar eigenlijk was dat het enige wapenfeit van de Meppeler vrouwen.

De tweede helft was geheel anders dan de eerste helft. Lotte Kors kwam in het team voor Marielle Groen, waardoor er voorin anders werd gespeeld. Lycurgus bleef dwingend, maar tot echte kansen kwam het niet. Mariel Miedema kreeg vlak voor tijd nog de grootste kans toen ze een hoekschop van Tineke Poelstra snoeihard naastkopte, maar dat was het. Marleen Venhuizen kreeg een publiekswissel en Marloes van Fulpen verving haar.
Al met al een zeer belangrijke winst voor Lycurgus dat nu nagenoeg veilig is.
IMG_3071 IMG_3066 IMG_3068 IMG_3069 IMG_3070