BEKER SPROOKJE LYCURGUS LEEFT VOORT..

Na een zeer spannende wedstrijd in de vorige bekerronde, thuis tegen vv Haren 0-0 (3-2 strafschoppen) met een uitblinkende Floris in de penaltyreeks, had de loting (laatste 16) ons gekoppeld aan S.C. Berlikum uit Berlikum. Deze wedstrijd mochten wij wederom op ons eigen sportpark spelen.

Op dinsdagavond 24 april, om 18.45 was de aanvang van de wedstrijd. Onze gasten uit Friesland kwamen naar West End met een bus vol supporters. Dit zorgde voor een extra drukke dinsdagavond op het sportpark en in de kantine. De extra gevraagde vrijwilligers moesten in de kantine flink de handen uit de mouwen steken. Namens de spelers en de technische staf van JO19-2 onze hartelijke dank hiervoor.

De koppies van de mannen stonden in de kleedkamer strak gespannen, maar duidelijk was dat de jongens gretig waren en veel zin in de match hadden. We hadden hier ook een paar weken keihard voor getraind.

Met veel tromgeroffel en vuurwerk maakten de supporters van Berlikum duidelijk dat ze aanwezig waren. Maar ook aan de kant van Lycurgus was er een grote groep supporters, bestaande uit (oud) leden, familie, en supporters met vlaggen en een schitterend BWA (Blue White Army) Nu Of Nooit! spandoek. Ook waren de fans van Lycurgus de vuurpijlen niet thuis vergeten. Het was voor beide teams een fantastische opkomst voor een mooie wedstrijd.

De scheidsrechter moest zelfs de wedstrijd een paar minuten uitstellen, omdat er te veel rook hing boven het veld van al het afgestoken vuurwerk.

Na een paar minuten oponthoud ging de wedstrijd dan eindelijk van start. Hier hadden wij de hele week al naar toe geleefd.

Lycurgus startte in een 4-4-2 opstelling, waarbij we in balbezit naar 3-5-2 zouden omschakelen.

Op doel Floris, Verdediging; Brian-Sander-Tom-Bonne. Middenveld; David-Cheikh-Dax-Melvin en de 2 spitsen Merlijn en Wessel

Casper, Danny en Sjoerd begonnen op de bank, maar kenden alle drie een prima invalbeurt later in de wedstrijd.

Lycurgus begon zeer scherp, sterk en energiek aan de wedstrijd. Er werd georganiseerd, tactisch en technisch goed voetbal op de grasmat neergelegd, wat resulteerde in 3 goede kansen binnen 15 minuten. Helaas stond het vizier van onze spitsen in de beginfase nog niet op scherp. Lycurgus kwam echter na ongeveer een kwart wedstrijd zeer verdiend op 1-0 voorsprong, door een goal van Merlijn. Na een scrimmage in de 16 meter van Berlikum, schoot hij de bal keurig langs de keeper in het net.

De supporters, spelers en technische staf konden de armen in de lucht steken en waren uiteraard dolgelukkig! Lycurgus bleef uitstekend voetballen en hoog druk zetten. Met nog meer vertrouwen na de goal gingen we op zoek naar de 2-0.
Deze tweede goal had er in de eerste helft eigenlijk al wel moeten komen, omdat er aardig wat kansen werden gecreëerd door de jongens in het blauw/wit. Toch zochten de beide teams met een stand van 1-0 (waar er dus veel meer in had gezeten) de kleedkamers op.

De mannen en de technische staf waren zeer tevreden over de eerste helft, waarin we hebben laten zien een uitstekend voetballend team te zijn. Daarnaast hebben we tijdens de hele eerste helft de tegenstander onze wil kunnen op leggen.

Na de welverdiende thee, en het bespreken van het strijdplan voor na de rust, kreeg Lycurgus ook in de tweede helft de eerste kans. Deze werd jammer genoeg over het doel geschoten. Het was gedurende een minuut of 20 een gelijk opgaande 2e helft welke zich vooral op het middenveld afspeelde. Berlikum kwam iets beter in de wedstrijd, maar Lycurgus bleef goed georganiseerd voetballen en stond tactisch goed opgesteld. Verdedigend stond het ook prima waardoor er geen grote kansen werden weggegeven.

Richting de eindfase van de wedstrijd, kon je zien dat bij de mannen van Lycurgus de kracht wat aan het wegvloeien was. We hadden ook veel power en energie in de wedstrijd gelegd waardoor dit een onvermijdelijk gevolg was. Maar ineens was daar wel de mogelijkheid voor Berlikum om de score gelijk te maken. Het enige moment in de wedstrijd dat de concentratie in de verdediging er even niet was, werd gelukkig niet afgestraft door de spits van de, in oranje en wit gestoken, tegenstander.

Lycurgus kwam hierna niet meer in de problemen. We kregen zelfs nog een aantal mogelijkheden, maar de score veranderde niet meer.

Na 90 minuten en wat blessuretijd blies de scheidrechter af, gingen de supporters, spelers en technische staf uit hun dak en kon het feest beginnen omdat de kwartfinale was bereikt.

De jongens mogen na dit schitterende resultaat zeer trots zijn. Een uitstekende teamprestatie!

Het was nog een hele tijd gezellig in de kantine. De jongens en technische staf lieten zich het dik verdiende biertje goed smaken.

Namens de spelers en de technische staf van Lycurgus JO19-2 willen wij de supporters en vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet en enthousiasme.

Loting heeft uitgewezen dat Lycurgus in de kwartfinale nu moet aantreden in en tegen Siddeburen.
Deze wedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 8 mei om 19.00.

Daar gaan we weer keihard knokken om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken!