B1 houdt zich internationaal ook staande

IMG-20160328-WA0019

Afgelopen paasweekend heeft B1 deelgenomen aan de Tonder Easter Cup, een internationaal toernooi in Denemarken. Wij vertrokken vrijdagochtend met vijf auto’s en een busje richting Denemarken. Na wat stops onderweg kwamen wij daar rond 17.00 uur aan. Wij verbleven in een schoolgebouw en sliepen in een klaslokaal. Het complex bestond verder uit zeven voetbalvelden, een sporthal en een zwembad. Voor de eerste dag waren wij ingedeeld in een poule met een Deense en twee Nederlandse ploegen. De eerste wedstrijd was tegen FC Nakskov, een Deense ploeg. Wij waren de bovenliggende partij maar verzuimden om te scoren en de tegenpartij had één counter waaruit zij wel wisten te scoren. De andere twee wedstrijden tegen respectievelijk VVOP en vv Balk, beiden hoofdklassers, werden door ons gewonnen met 1-0 en 2-0 resulterend dat we eerste werden in onze poule. Na een gezellige avond en een korte nacht, de klok ging ook nog een uur vooruit, konden de jongens weer aan de bak. Alleen de weersomstandigheden waren een stuk minder. ’s Nachts en gedurende het eerste deel van de dag regende het aardig met als resultaat dat na een aantal wedstrijden het veld er meer uit zag als een varkensstal dan als een voetbalveld. Gras was er op sommige plekken niet meer te vinden en de jongens zagen er bijna onherkenbaar uit. De eerste twee van elke poule werden weer ingedeeld in een nieuwe poule waardoor wij tegen twee Deense teams moesten spelen en wederom tegen VVOP daar zij tweede waren geworden in onze poule. De eerste wedstrijd was tegen FC Sydvest een plaatselijke voetbalclub. Dit bleek al gauw in ons nadeel te zijn daar zij wel de arbitrage nodig hadden om van ons te winnen. Indien je een gele kaart kreeg diende je voor vijf minuten het veld te verlaten. Bij een rode kaart mocht je tevens de volgende wedstrijd niet spelen. Daar een van ons door een misvatting twee keer geel had gekregen mocht hij niet spelen tegen de volgende tegenstander, FC Copenhagen dat met hun selectieteam onder 17 jaar deelnam. Wij gingen voortvarend van start en hielden stand met tien man. Op een gegeven moment schoten zij van dichtbij op ons doel en daar onze keeper al uit balans was stopte een van de jongens als een echte keeper de bal met zijn handen resulterend in een rode kaart en een penalty tegen. Echter werd de genomen penalty overgeschoten. Vlak daarna kreeg nog een speler van ons geel waardoor we met acht tegen elf stonden te voetballen. De meegereisde ouders alsmede andere ploegen gingen achter onze jongens staan om hun aan te moedigen. Helaas ging deze partij ook verloren waardoor we de laatste wedstrijd moesten winnen om alsnog als derde te kunnen eindigen. Inmiddels waren wij aan het modderveld gewend en met goed combineren en wilskracht werd deze wedstrijd met overtuigende wijze gewonnen met 2-0. Direct daarna was de prijsuitreiking en ontvingen wij een beker alsmede een medaille. Na nogmaals een korte nacht zijn wij de volgende ochtend weer huiswaarts vertrokken en na nog in een file bij Hamburg te hebben gestaan kwamen wij om 17.00 uur weer veilig aan in Groningen.

Wij willen de meegereisde ouders bedanken voor het rijden, hun support en hulp maar ook de ouders en de club die van te voren mee gedacht en georganiseerd hebben.

Dit toernooi heeft de B1 heel veel teambuilding, strijd en doorzettingsvermogen opgeleverd. Wij hopen dat dit zich de resterende wedstrijden doorzet en hopen dit seizoen af te sluiten met een kampioenschap!

Wij zijn in ieder geval nu al trots op deze kanjers.

Cor en Ben

IMG-20160328-WA0012